Inför Formex

Årets trendtema på Formex är "cosy minimalism". För mig två ord som är motsatsord till varandra i synnerhet när det gäller inredning. Har klurat lite på vad detta kan tänkas innebära och detta är min tolkning.
Basen består av den nordiska och japanska formgivningens enkelhet.
Som tar sig uttryck i materialen läder, ull, trä, lin, mocka och terra kotta. naturmaterial med lång livsläng helt enkelt.
Stort fokus kommer att ligga på materialens struktur och mönster som tartan och tweed kombineras med mer grafiska mönster.
Färgskalan är varm med jordtoner, beige, varma rödakulörer, accenten är koppar och detta piggas upp av några kulörer från grönsakslandet.
Allt detta ska anspela på känslor som trygghet, trivsamt, värme, harmoni och balans. Jag är spänd på att se resultatet.
Källor. 1,2,3,4,5,6,7,8,9, och 10.

Loppis fyndar dag i dag!

Onsdagar är för mig dagen då jag åker och letar efter vackra inredningsdetaljer på loppisar. Saker som jag tycker är vackra nu är mässingsljusstakar och glas i bruna och grönatoner. Mässing i synnerhet är billigt och finns i massor av ljusstakar tillverkade i mässing. Både mer stilrena som enkla modeller.
Foto: Johanna Egemar
Translation: Wednesdays are for me the day I go and look for beautiful interior at flea markets. Things that I think is beautiful now is the brass candlesticks and glasses in brown and greentones. Brass in particular is cheap and available in lots of candle holders made ​​of brass.Both more stylish as simple models.

1+1= fantastiskt vacker

Jag är ett stort fan av Tim Walkers vackra foton och jag älskar Mulberry och deras enkla och långlivade estetik när de skapar väskor och kläder. Så när de Tim walker gör Mulberrys höstkampanj kan ni förstå hur mycket jag dreglar. Kan inte sluta titta på dessa bilder, finns hela tiden något nytt att upptäcka.

Translation:I am a big fan of Tim Walker's beautiful photos and I love Mulberry and their simple and durable aesthetics when creating bags and clothes. So when Tim Walker makes Mulberryautumn campaign, you can understand how much I drool. Can not stop looking at thesepictures, there is always something new to discover.

Dis och dimma

Gråmulen start på dagen, de första jag gjorde var att börja leta efter en stor grå stickad tröja i garderoben. Hittade ingen så nu står detta på min önskelista.
Foto:1,2 och 3
Translation:Grey start to the day, the first thing I did was start looking for a big gray knit sweaterin the closet. Found none so now this on my wish list.

Mikkel Adsbøl

Mikkel Adsbøl fotografier fascinerar. Den danska fotografen har bla fotat fler Tine K kampanjer.

Translation:Mikkel Adsbøl photographs fascinate. The Danish photographer has photographed moreblah Tine K campaigns.

yellow tags

Målade en ko igår när jag inte kunde sova. Jag är riktigt nöjd så jag ska se om jag inte kan hitta en bra plats för den.
Foto: Johanna Egemar
Translation:Painted a cow yesterday when I could not sleep. I'm really happy so I'll see if I can not finda good place for it

På min byrå

Häromdagen tog jag in en gren som jag stoppade i min damejeanne som jag fyndade på loppis i våras. Jag älskar formen på den,funderar på om jag inte ska försöka jaga rätt på en brun också.  Bibeln är även den ett loppisfynd, tryckt på 1800-talet med flera fina illustrationer.
Translation: The other day I took a branch that I put in my demijohn which I finds at the flea market last spring. I love the shape of it, wondering if I should not try to hunt down a brown also. The Bible is also a flea market bargains, pressed in the 1800s with some excellentillustrations.

Veckans Heta

Får bli det här inlägget från Items by designbird om Annabelle Adie.
Translation
Must be this from Items by designbird about Annabelle Adie

DIY: Snygga till lampknapparna

Såg det här tipset på en annan blogg för inte så länge sen, tyvärr har jag glömt vem det var. Du kan super enkelt fräscha upp din gulnade lampknappar med hjälp av vit sprayfärg. Kolla skildnaden på mina.

Tom Dixon

Tom Dixon har gjort en av mina favorit lampor, nämligen Etch. Här på Royal Academy of Arts restarurang Peyton och Byrne. Nu lanseras den i en ny form som är minst lika fin. Lampan som är tillverkad i 0,4mm tunn digitalt etsad mässing finns i tre olika storlekar. De små hållen bildar mönster som ger ett vackert skuggspel när lampan tänds.
Translation:Tom Dixon has made one of my favorite lamps, namely etch. Here at the Royal Academy of Arts restarurang Peyton and Byrne. Now launch it in a new form that is at least as nice.The lamp is made of 0.4 mm thin digitally etched brass is available in three sizes. Thesmall holes forming patterns that give a beautiful shadow when the light comes on.

Artilleriet

Läste om den nya inredningsbutiken Artilleriet i Göteborg först hos Trendenser sedan i senaste Elle interiör. Nu har jag sutit och klickat runt på deras hemsida en stund och funderar seriöst på att kolla om sj har några sista minuten kvar till Göteborg.
Translation:
Read about the new interior design shop in Gothenburg Artilleriet first in Trendenser thenthe latest Elle interior. Now I have sat and clicked around on their website for a while andare thinking seriously to see if sj have any last minute to go to Gothenburg.

Svampar

Svampar har så intresanta former, och så är de perfekta att fotagrafer eftersom de står still. Hittade kantareller också så jag är lycklig. När jag trampade runt i skogen och letade efter de eftertraktade gulingarna så facinerades jag av hur många olika sorters svampar det finns och vilka vackra former de har. De är som små temporära skulpturer där de står bland mossa och barr. Avnjut bildskörden för nu ska jag steka guld i stekpannan.
Translation:Mushrooms are so intresanta forms, and they are perfect to photograph graphs as they are stationary.Found chanterelles too, so I'm happy. When I walked around in the forest, looking for the desirable yellows sofascinated me how many different kinds ofmushrooms there are and what beautiful shapes they have. They arelike little temporarysculptures where they stand among the moss and pine needles. Enjoy image harvest fornow I'llfry gold in the pan.

Jag ser dig

Nu har de smugit sig på oss igen, ögonen som Olle Eksell ritade för Mazettis kakaoförpackning och som vi alla till vardags har stående i skafferiet. Efter att ha varit högaktuell för ett par år sedan har de fått ge plats åt andra grafiska tryck de senaste åren. Men nu dyker de upp igen och frågan är kommer vi bli nykära eller kommer de få återgå till att bara finnas på kakaopaketet?
Foto: 1 och 2

Ett pyssel

Har gett mig in på världens pill jobb. Tålamodsträning på hög nivå.

Design repotage

Vill bara tipsa om den här länken det är två korta design repotage som svt sänt under sommaren.

DIY: Fina förpackningar

Det finns många fina förpackningar i matbutikerna man får bara ge dem lite hjälp på traven.
Börja med att lösa upp etiketerna i varmt vatten, får du inte bort allt lim kan du använda t-sprit. Har du inte t-sprit hemma kan du använda nagellacksbortagning.
Använd sedan tejp för att maskera en passande ruta, dutta sedan matt färg i valfrikulör medhjälp av en svamp i rutan. Jag tog skoltavelfärg för det var det jag hade hemma.
Till texten använde jag en smal pensel och vit färg.

Så här bra blev det

Blev klar med köket i helgen och så här bra blev det. Kulören har jag brutit fram förhand för att få den perfekta balansen mellan gult och blått. Nu känns köket mer personligt och mer som ett hem för oss. Längar tills jag är ägare till ett hus. Då blir det större projekt än att måla en vägg, då ska vi flytta väggar och renovera så vi får det precis som vi vill ha det.


Detalj

Tisdagens detalj får bli den amrikanske fotografen Mark Eden Schooley´s lampa. Lampan är handgjord och är tillverkad av ståltråd och bomullstyg. Den finns i två storlekar och säljs av artilleriet i Göteborg. Sedan i våras har vi kunnat se hur den här lampan har smugit sig in i allt fler repotage och kanske just för att den enkla designen passar bra i våra nordiska hem.
Foto: 1,2 och 3

Bokat

Nu är Formex bokat, längtar efter all inspiration. Årets trendtema är Cosy Minimalism där äkta material som läder, trä, lin, ull och terrakotta står i centrum. Känslan ska vara ombonad, bekväm och värmande. Ni kan läsa mer om det här.

En kompis

Tycker om den här lampan från Madam Stoltz just för att den ser ut att kika över axeln på den som sitter vi skrivbordet. Som en kompis som bara finns där för att ge lite positiv feedback. Ser ni den rosa tejpen som illustrationerna är fast satta med? Tycker jag ser den överallt just nu.

Veckans heta

Veckans heta är en nya kategori som kommer dyka upp på söndagar här på bloggen. Här kommer jag länka till en bloggare som jag tycker har gjort ett extra bra inlägg om inredning veckan som har gått. Först ut är bloggen Mackapär som drivs av Ulrika. Tre är en trend eller vad säger ni?
Collage: Mackapär

Pyssel

I helgen har jag tänkt försöka knåpa ihop lite fina småsaker. Köket är färdigmålat, YES!!! Valde en grön kulör istället för svart och det blev perfekt. Bilder på det snart. Nu in mot stan och spana in lite mattor och träffa mamma.


Tummen ner för svart

Vi har målat om i köket och jag fick för mig att de skulle vara snyggt med en svart vägg över spis och diskho. Resultatet blev inte så bra som vi hade tänkt oss och nu när vi går mot mörkare tider så snor den vägen för mycket ljus från det övriga rummet.
Så nu står valet mellan blått och grönt. Blått känns trendigt men grönt är lite mer jag så grönt får det nog bli.

Ad.natur

Perfekt! Alcro lanserar i vecka 36 en ny färgkarta som de har döpt till ad.natur. Kartan innehåller kulörer som befinner sig i den naturliga färgskalan. Lugna kulörer som är fina i hemma miljö. Stylingen står Lotta Agaton för och foto Magnus Mårding.

Kom ihåg

Kom ihåg att ta bort "ingen reklam tack" lappen från lådan innan du går till jobbet för idag lanseras IKEA katalogen.

Kantarelljakt

Igår gav sig Emil och jag ut i skogen på jakt efter kantareller. Det gick väl sådär. Emil hävadade bestämt att han såg en bland ljungen men jag kunde bestämt inte se någon.
Här någonstans började jag ge upp och be till de allsmäktiga kantarell gudarna efter ett tecken.
Vi fick ett tecken, vi hittade två stycken ensamma kantareller i skogskanten efter tre timmars sökande.

Måla om

Igår innnan jag stängde igen butiken blandade jag till en burk färg som jag ska måla på en av väggarna i köket nu i helgen. Vilken kulör det blev får ni se när det är klart.

Skissa..

Vet inte hur många kvällar jag har suttit och räknat och skissat på den här stora tavlan. Nu ska jag i allafall sätta igång och måla. Mozart får hålla mig sällskap ikväll, han spelar och jag målar så att kreativiteten flödar.


Färgmatchad bokhylla eller tavelvägg på tapeten...

...blir det när Mr Perswall lanserar sin senaste fototapetskollektion communication. Kollektionen är en hyllning till skrivna ordet och människans sätt att komunicerar och de relationer som uppstår genom kommunikation.

FREDAG

De känns, det ligger i luften, det syns att vi börjar närma oss hösten och sommar snart är över även om man önskar att den vill dröja sig kvar lite längre. Jag vill inte göra slut med sommaren än.
Foto: Johanna Egemar

Soffa

I snart tre år har jag släpat runt min sambo på diverse möbelvaruhus för att försöka hitta en soffa. Det har resulterat i att när vi har hittat något som vi båda tyckt om har de varit för dyrt, och det som passat vår plånbok har inte passat oss. Till detta hör att vi har en fullt fungerande och mycket skön soffa hemma vars ända fel är att den inte är av de senaste snittet och i fel färg.

I dessa tider när vi har en svältkatastrof i afrika och när vår miljö inte orkar med vår fortsatta resursförbrukning så känns det fruktansvärt fel att slänga vår sköna soffa bara för att den är ful. Därför ska jag åka till IKEA imorgon och köpa vita överkast som jag ska täcka vår otroligt sköna soffa med så kan den få stå kvar hemma hos oss en stund till.

Det här är en av de soffor som jag tycker mycket om men som inte passar vår plånbok. Soffan är designad av Jaime Hayon och visades i våras på milano mässan. Bordslampan är också en favorit ritad av Christian Dell, båda för Fritz Hansen.
Foto: Otroligt duktiga Ditte Isager

Mera tavelväggar

Tavelväggar är något som jag är mycket förtjust i. Att alla motiv är svart/vita ger vägen ett fint helhetsintryck. Jag gillar de lilakuddarna och jag absolut älskar lampan.

Picture Walls is something I am very fond in. That all motives are black / white gives waya fine impression. I like the purple cushions, and I absolutely love the lamp.Foto: Sköna Hem

Lördag

Idag, vill jag vara kreativ, ta en jogging tur i spåret, lysnar på sommar i p1 och bara njuta av dagen. Trevlig Helg!

Illustrationer

Jag är förälskad.. i den här batman illustrationen från Bodie and Fou. Ibland när livet lite tufft och då ibland önskar jag att jag hade en superhjälte dräkt i garderoben. Jag skulle klämpa ner mig i de supertajta trikåerna och sätta på mig min mask, prova mina superkrafter och njuta av att vara någon annan. Resultatet en stoppad korv som försöker hjula men misslyckas, kan de bli bättre :)
Bilden är lånad från bloggen Vosges Paris, visst har hon ett fantastiskt ateljé?


Somewhere over the rainbow..


Något stort på gång..

Har börjat på ett projekt större.

Material: Marmor

Marmor är ett material som det senaste året har synts i flertalet inredningsrepotage och kan ni inte hålla med om att det är något magiskt med den marmorns utsende? Att den hårda stenen kan se mjuk och len ut, nästan som sammetstyg.
Foto:Johanna Egemar

RSS 2.0