ÄNTLIGEN..

Emil var ochköpte en grej så nu kan jag äntligen få in mina bilder från systemkameran till datorn. Fick även tag i en bra host medicin igår så inatt har det gått att sova. Skönt för sömn är verkligen A och O för välmåendet. Fortsatt placering i soffan idag förberedelse inför morgondagen som innebär härligt arbete på måleributiken. 

Den här målningen gjorde jag efter jag läst en artikel om modets konsekvenser för miljön och hur vi vägrar inse det. Jag vill slå ett slag för selektiv shopping, något som även jag måste bli bättre på.







   

Storlek ca 33*40 cm. Akryl på duk. Intresserad hör av dig på [email protected]

Gott mellanmål

Det här är ett av de bästa mellanmålen jag vet. Ta 100gram mandlar och rosta dem i en stekpanna. När de har fått lite färg så ringlar över ca 2 msk flyttande honung. Rör runt och strö över flingsalt för att sedan lägga upp i en skål. Låt mandlarna svalna innan du serverar dem.

  

..det tråkigaste

Jag är sjuk och min kropp vill tydligen inte att jag ska vara frisk mer en några dagar i taget. Skriker snart ut min frustration genom fönstret så ska alla som åker hem från jobbet få se hur frustrerad och rastlös jag är. Hatar att inte orka mer än att gå mellan sängen, soffan och köket för att koka te. De är tur att de finns bloggar förstår inte hur jag skulle fördriva tiden annars. Den ända positiva med de här är att jag kommer ha magrutor inom kort pga. mina härliga host attacker. Beach 2011 here I come not!

Våra kära grannar

Det är inte bara i Sverige som vi är duktiga på att blogga om inredning, våra norska grannar är minst lika bra. På NIB - Norske interiörblogger finns de samlade och vi får möjlighet att ta del av så många vackra hem i massor av olika stilar.

Mord säljer

Ingen sommar utan en bra deckare och ett mordmysterium, något som mäklarfirman Fantastic Frank har tagit fasta på då de har stajlat detta objekt på Vallhallavägen. Jag gillar att de använder annorlunda grepp när det ska sälja bostäder. Måste fungera bra då de får mycket gratis pr.
Bilder från Fantastic Frank

The Man Repeller

Min nya favorit blogg bland alla modebloggar måste vara The Man Repeller. Jag älskar Leandra Medines smart och kaxiga attityd och hennes befriande inställning till kläder och mode.

När tiden inte räcker till...


Hanna Werning är tillbaka...

Härliga Hanna Werning är tillbaka med en nya mönsterrik och färgstark tapetkollektion för Boråstapeter. I de olika mönstren gömmer sig djur bland blommor och blad. Denna tapet kollektion kommer vi få se i många inredningsreportage och hem framöver. Kollektionen lanseras idag och när jag var på måleributiken så fick jag möjlighet att spana in den. Hittade en klar favorit med papegojor på.

Rue

Senaste upplagan av internet magasinet Rue finns ute nu. Den innehåller en uppsjö av vackra inspirationsbilder, så titta och njut.

Mönster

Har pysslat med att skapa ett mönster för att sedan sy kuddar av. Här är mönstret färdig tryckt nu ska det bara sys till kuddar.






Perfekt kladkaka

De som känner mig vet att jag älskar kakor så som kladkaka, chokladbollar och brownies. Igår så mumsade jag i mig den här sötbiten.


Visioner

Det här är några av inspirationsbilderna som jag har för mitt senaste inredningsprojekt, måste visa dem för de är så vackra
.  

Tack!

Har av någon andledning hamnat på blogg.se förstasida igen :) Jätte Glad, Jag hoppas att några av er som nu tittar in vill hitta hit igen. Vill ni så får ni gärna följa mig via bloglovin.


Kramar


Johanna

att lästa skor bakpå en cykel..

Köpte de här vackra pjäserna av en mycket trevlig herre. De hade tidigare tillhört en gubbe i hans hemby, de här skolästerna tillhörde en större samling av såväl större som mindre skoläster samt en verktygslåda med tillbehör som gubben hade haft bakpå sin cykel. Gubben hade cyklat runt och försörjt sig på detta under början av 1900-talet. Herren ville hälst sälja hela kittet men efter en mindre övertalning så fick jag lov att köpa de här tre. Jag är jätte nöjd, de är så hemskt vackra och härliga att ta i.

Mindre bra var väl att jag efter min och mammas tur kände mig som ett päron (emil frågade sig hur ett päron känner sig och om jag var säker på att jag kände mig som ett päron och inte ett äpple?) Så de var bara att bädda ner sig i soffan och glo igenom några filmer, vilket jag tänker ägna den här dagen åt oxå och mina kära studie kamrater får tyvärr klara sig utan mig.     





Lugn Söndag..

Idag får bli en lugn och skön söndag, borde göra massor av "nyttiga" och "viktiga" saker men huvudet och kroppen orkar inte riktigt så de får bli en lazy sunday. Ska åka en sväng till Örebro gå en sväng i stadsparken och titta på antik och kuriosa marknaden i wadköping och bara njuta :)



Bild lånad från Solid frog


fjärilar..

I sovrummet har vi en vanlig rislampa från IKEA, den är fin som den är men häromdagen bestämde jag mig för att jag skulle göra den lite roligare. Sagt och gjort, jag klippte ut flera fjärilar ur en gammal Damernas Värld från 50 talet. Sedan målade jag under sidan på pappers fjärilarna i vitt och olika blå nyanser. För att få fast dem så använde jag ett vanligt limstift, lite trixit men det gick. 

Jag gjorde något mindre fjärilar för jag tyckte att det passade i vårt sovrum men i t ex ett barnrum tycker jag att det går bra om man gör dem lite större och lite mer färgsprakande...


Lycka till!



  

Växtkraft

När jag ändå höll på och fixa med växter igår så gjorde jag även den här installationen. Som sedan fick flytta in i fönstret.





Havregrynsgröt släng dig i väggen, jag vill ha bakverk till frukost..

Måste bara visa de här otroligt vackra bakverken, för att se mer gå till bloggen Call me cupecake!






Följden av dessa läckra bilder blir att jag ska baka mina "nyttiga" havrebars med mörkchoklad i.

glasklart

Något som är fint och billigt som bordsdeckoration är gamla glasburkar.

Lägg burkarna i blöt några timmar.
  

Dra av alla etiketer



Använd dem sedan som vaser och/eller ljuslyktor.



hönsnäts skulpturer

Vilken härlig onsdags morgon med solsken och fågelkvitter. Jag har precis varit ute och gått en sväng samtidigt som jag har funderat på lite nya inredningsdetaljer här hemma. Har hunnit startat upp ett av projekten får se om jag hinner slutföra det ikväll. Snart är det skoldax med en föreläsning i vetenskapsteori samt vetenskaplig metod känns inte lockande en dag som denna (ämnet känns nog aldrig lockande).

Har ni som jag upptäckt alla hönsnäts skulturer som finns med i många inredningsrepotage? på baksidan av senaste Elleinteriör stoltserar några kråkor av hönsnät i NK inrednings annons. Bilden nedan med molnet är lånad från bloggen bloesem.


Döden är nära

 

Jag har inte gröna fingrar, jag kan snarare påstå att jag agerar bödel för min växter. Det finns inte en växt som vill komma över min tröskel. Så därför ligger nu min "färska" oregano på tork :)

Ny investering



Har införskaffat nya picnic glas från IKEA. De heter Vaken och kostar hel 35kr för 4 stycken. 

Ursäkta

Jag får be om ursäkt bloggpausen men nu är jag här igen efter påtryckning :) eller gullig motivering kan man kalla det oxå. Tack Frida <3
 
Idag bjuder jag på en vacker bild från Australiensiska Jillian Leiboffs blogg. Besök gärna hennes blogg som innehåller många vackra bilder, främst på mat.




RSS 2.0