Sunday Love

Fotografen Klas Sjöberg och journalisten Julia Skott har gjort ett fantastiskt fint poträtt och hemmahos repotage av fotografen och stylisten Annaleena Karlsson för tidningen Residence. Annaleena står bakom den populära inredningsbloggen Annaleenas hem. Se och njut.
translation:The photographer Klas Sjöberg and journalist Julia Skott has done a fantastic potrait andhome repotage by the photographer and stylist Anna Leena Karlsson for the magazine Residence. Anna Leena is behind the popular interior design blog Annaleenas hem. Watch and enjoy.

Creativ

Photographer Brendan Austin. Creativ Workshop of Nordiska Kompaniet.

Wishing you a nice weekend!

with dark gray and blue colors.
via: Poppytalk

Gråskala

Inför helgen har jag sett massor av svart och orangea dukningar den ena med mer glitter än den andra. De tar även en evighet att klippa, limma och piffa. Här är en enklare form av höstdukning i gråskala som du klara av att göra på en kväll. Du behöver ta dig till två ställen, tygbutiken och rabatten. Du behöver:
  • Mörkgrått tyg (till duk, mät bordet innan duken bör hänga ner med minst 20cm på varje sida)
  • Ljusgrått tyg (att riva servettern och namnskylten till)
  • Vit bomulstråd
  • Stämplar eller en svart penna
  • Visna blommor eller en kvist
Det du behöver göra är att riva till servetter av det ljusgråa tyget och mindre bitar till placeringskorten. Trycka eller skriv din gästs namn på placerinskortet. Rulla ihop servetten och knyt bomulstråden runt, under tråden fäster du blomman eller kvisten. Klart!

Foto: Johanna EgemarBefore the weekend, I have seen lots of black and orange table settings, one with more glitterthan the other. They also take forever to cut, glue and spruce. Here is a simpler form of the autumn table setting in grayscale as you manage to do on an evening.

Kärlek till det röriga

Rörigt vackert i Berlin.
via: Freunde von FreundenBeautifully messy in Berlin

Agent Bauer

Onsdag betyder för min del tåg tur och retur Stockholm och en intensiv kursdag på Beckmans. Igår hade vi energiknippet Petra Bauer från Agent Bauer som gästlärare. Agent Bauers stylisterna och fotografers portfolios är fulla med inspiration. Jag är imponerad, inspirerad och just nu känns inget omöjligt.
Foto: Johanna Egemar

Vintage

Vackert slitna bilder från American Vintages vinter lookbook. Jag skulle vilja lägga vantarna på den gigantiska stjärnan, just bara för att den är vacker!
American Vintage via April and May

Still life

De här fina fotona är tagna av en av mina favorit fotografer nämligen Ditte Isager. Stylisten som har skapat de vackra stillebena är Kim Ficaro. Smycken kommer från New York baserade Bethune & Horatio och är skapade av den danske designern Mikkel Brogger. Smycken skapas utifrån de själsliga utrycken harmoni, balans och enkelhet.  Smycken tillverkas förhand och i en liten skala, såsom jag tycker att det ska vara. Jag har hittat flera favoriter bla  ringarna och halsbandet som är med på bildern. Närmaste återförsäljare finnas i Danmark så jag får njuta av de vackra bilderna på hemma plan.

Källa: Kim Ficaro

Söndag

Tiden går fort när man har roligt, imorgon är det kurs tillfälle nummer sju på Lottas stylistutbildning. Oktober har passerat alldeles för fort men de är bara att njuta och försöka hänga med. Just nu har jag mer idéer än tid men idéerna antecknas och ni kommer få ta del av dem när det finns mer tid.  Kram Johanna
Foto: Johanna Egemar

DIY: Bricka

Strax så ska ja åka och kolla in vad mitt lokal loppis har att erbjuda men innan jag gör det vill jag visa er det här enkla DIY projektet. Det finns nästan alltid en hög med silverfärgade brickor i något hörn på loppisarna. De brukar vara billiga men oftast också repiga och fula. Det ända du behöver för att göra en snygg bricka är en burk med matt svart sprayfärg som finns att köpai färghandeln. Tänk på att lägga två tuna lager och låt det första lagret torka ordentligt innnan du lägger på lager nummer två.
Foto: Johanna Egemar

Bedroom

Har fira min ledig dag med lite sovmorgon. Jag älskar känslan när man vaknar till, tittar på klockan, vänder sig om och kan gosa ner sig ännu mer i det varma täcket. HÄRLIGT. Önskar er alla en trevlig helg, vill även passa på att önska alla nya läsare hjärligt välkomna.
Foto: Danish Femina via Emmas designblogg

Washi tejp

Nu när jag kom hem låg det ett litet paket i brevlådan. I paket låg de här rullarna med Washi tejp som jag beställt från Darling Things. Johanna tipsade om att de hade många färger i sin webshop så i fredags så skickade jag min beställning. Med rullarna låg det en liten handskriven lapp från Ylva som tackade för min beställning, gulligt tycker jag. Jag får tacka dig Ylva för att jag fick mina tejp rullar så fort.
Foto: Johanna Egemar

Träna, Träna, Träna

Född med en mamma som är ridlärare och mentaltränare för idrottare så har jag fått lärt mig att träning och positivt tänkande är det som ger resultat. Så nu är jag igång och tränar på komposition och stilleben. Lotta kom med så många bra tips så jag fick flera nya idéer. Papper tycker jag är ett fantastikst material för att det har så otroligt många användningsområden. Jag har gjort en girlang, några askar och ett litet kort. Stämplarna har jag köpt på granit och de gamla numren av svensk damtidning har jag fyndat på loppis.
Foto och Styling Johanna Egemar

tea time

Nu är jag hemma igen från en bra dag i Stockholm. Fotografen Pia Ulin var dagens gästlärare och vi fick flera matnyttiga tips och bra idéer. Hon berättade om relationen mellan stylist och fotograf och hur de olika yrkesrollerna går in i varandra. Det är Pia som ska fota vårt examensarbete och det kommer bli fantastiskt att få prova arbeta med en så duktig fotograf. Nu ska jag ta min kopp med mitt nyligen inköpta te (vars förpackning är superfin) och krypa ner i soffan så hoppas jag att min huvudvärk ger med sig.
Foto: Johanna Egemar

Vackra land

Nu färdas jag genom det här vackra landet påväg till huvudstaden för ytterligare ett kurstillfälle. Vad underbart det är med alla färger och krispigheten i luften på hösten. Ha en underbar dag, det ska jag ha!
Foto:Johanna Egemar

Pia Ulin

Imorgon tar jag tåget från lilla Hallsberg till stora Stockholm, kontrasten är alltid lika slående. Vi kommer att ha den fantastiska fotografen Pia Ulin som gästlärare. Pia fotograferar främst i dagsljus och är otroligt duktig på att fånga det naturliga ljuset i sina bilder. Åhh, vad jag längtar till imorgon. Det är så roligt och givande att få ta del av all kunskap som dessa människor har.

Gårdagen

Igår gjorde vi en utflyckt till Jönköping, spanande in Lindman gallery i tändsticksområdet och tog en fika. På vägen hem stannade vi till vid Brahe hus och njöt av utsikten och det vackra vädret en stund. Om man är i närheten av Jönköping är Lindman gallery väl värt ett besök, de har ett fint sortiment av design produkter, konst i världsklass och vägg i vägg ligger en mysig restaurang. Tvärs över gatan fanns det en välsorterad ekobutik så jag passade på att fylla på mitt förråd av te. Här har jag skrivit lite mer om Lindman gallery.
Foto: Johanna Egemar

Workspace white Eames

Eames plastic side chair DSR  pryder mer en än vacker och kreativ arbetsplats.
Källor: 1,2,3

Räddad från frosten

Årets sista dalia, plockad i mormors trädgård, har fått sitt liv förlängt en stund.
Foto: Johanna Egemar

Nytt v-rumsbord

Jag har ritat och pappa byggt. Stommen är en enkel stålkonstruktion av fyrkantsrör och vinkeljärn som är samman svettsade. Till bordsskivan har vi valt ett vit pigmenterat granplank. Jag är supernöjd! Tack för hjälpen Papppa.
Foto: Johanna Egemar

ombloggat

Nu dyker det här ombloggade hemmet upp i senaste nummret av Sköna Hem, lite tråkigt tycker jag . Ett underbart fint hem men har vi inte sett det? Stylingen skiljer sig inte särskilt mycket från de tidigare bilderna. Jag skulle vilja se lite mer nytänk. Repotaget har fått rubriken Gotlänsk återvining och återvining kan vi absolut kalla detta.
Källa: Sköna Hem

Gästlärare

This is not an ordinary notebook... så börjar citatet min nya fina anteckningsbok. Vi fick varsin anteckningsbok imorse, designade av Therese Sennerholt. Vi har haft äran att ha Therese som vår gästlärare idag. Hon berättade om rollen som art director och vad hon som art director förväntar sig av en stylist. Vi hade även en härlig diskussion om vad som skiljer en bra annons från en dålig. Therese är mest känd för sina citat prints men är just nu också aktuell med ett antal exklusiva mattor för NK. Vill rikta ett särskilt TACK till dig Therese för att vi fick möjlighet att ta del av din kunskap.
Foto: Johanna Egemar
PS. kolla förpackningen, helt underbar!

Linn + Mateus

Jag vet att jag har visat er Linn Olofsdotters illustrationer tidigare men jag älskar dem så nu blir det några till, de här är med i Mateus senaste kampanj.

Industrial Kitchen

Jag har länge varit förtjust industriella detaljer i inredning. Här är några bilder på kök som jag gillar från min inspirationsmapp på pinterest. Drömmer om en helkaklad vägg över spisen och bänkskiva i vitlaserat trä. Hoppas ni har haft en fin dag. Själv är jag lite mörbultad efter att ha flyttat runt färgburkar och brutit färg. Musklerna blir snabbt ovan när man inte jobbar med det varje dag som tidigare. Har du frågor om färg och tapeter är det bara att höra av sig, jag kan nog svara på det mesta. Kramar Johanna


Stilleben

Tant Johanna
Lina Törneman
Anna gillar
Lisa Martinis
Kristin Norström
Stil inspiration
Annaleenas Hem
och så mitt stilleben. Igår pysslade vi med kompositon genom att skapa stilleben på Lottas kurs. Det var superinspirerande och ni ser vilka otroligt duktiga klasskamrater jag har. Ha en fin dag!

Room

Room på pub är en av mina favorit butiker, jag ser alltid nya bra ideer när jag är där. så det är inte så konstigt att det förja med lite småsaker hem. Tack alla mina kära kurs vänner, dagen har varit super givande. För er som inte var där så bjuder jag på en liten titt av vad vi sysslade med imorgon. Trevlig Kväll!.. Kramar Johanna
Foto: Johanna Egemar

Äntligen måndag!

Okej, det kanske det bara är jag som tycker det just nu men måndag betyder Stockholm, Beckmans och Lottas kurs för mig. Idag kommer fokus ligga på komposition, hur det blev får ni se lite senare. Hoppas att ni har en lika bra start på veckan som jag har.

Stilleben

Den här eftermidddagen har ägnats åt att skapa stilleben inför imorgon. Här är lite av det jag har fixat med men som inte blir med till Stockholm. Det blir för tungt att släpa på allt under eftermiddagen, som ska ägnas åt att besöka utställningar.

Komposition

Funderar på vad jag ska ha för tema på läxan som vi har på måndag, tankarna går åt det här hållet.
Foto: Johanna Egemar

Linnman gallery

Jag var lite rädd för att Mia på Solid Frog hade slutat blogga men vad glad jag är för att jag hade fel. Hon har bara varit "lite" upptaget med att skapa Linnman Gallery tillsammans med sin man. Linnman Gallery är ett konstgalleri och en designbutik under samma tak, låter det inte perfekt? Att de desutom valt att placerade detta i en vacker industrilokal från förra sekelskiftet, en gammal maskinhall i Tändsticksområdet i Jönköping, är fantastiskt. Jag måste se det här i verkligheten, så om det inte kommer något annat emellan, så planerar jag och Emil att åka ner till Jönköping nästa Lördag och titta. Är det lika vackert i verkligheten som på bild är det väl värt att åka 20 mil för att titta.

Life

Livet är värdefullt, därför är jag glad att mitt är fullt med saker som jag älskar. Vi blir allt som oftast påminda om att livet inte går att planera och att det är allt för kort för att slösas bort. Det här året har hittils varit ett av mina bästa år men det har varit en riktig bergodalbana också. Jätte glad över att jag har kommit till insikt med vad jag vill göra med mitt liv och ännu mer nöjd med att jag har tagit tag i det och gör allt som jag tycker är roligt.
Jag har tidigare nämt att vi på Lottas kurs har fått ett hemligt projekt. Projekt innebär att vi ska styla en bild för fyra av Therese Sennerholts (som är en av våra gästlärare)  prints som ännu inte har släppts. Bilderna kommer att fotas av otroligt duktiga Pia Ulin (som också kommer vara gästlärare) i delight studios. Det är så stort, jag får fjärilar i magen så fort jag tänker på det. Det ska bli otroligt roligt att få ta del av deras kunskap.
Foto: Johanna Egemar

På jakt efter rekvisita

I jakten efter rekvisita till Lottas senaste läxa, som innebär träning i kompositon. Fick jag tillgång att låna lite saker från en udda samling. Fick med mig lite smått och gott hem. Tyvärr fanns det massor av saker som jag inte kunde ta med pga att de var för ömtåliga för att frakta på tåg. Här är lite av allt fint jag fick lämna kvar.
Foto: Johanna Egemar

Candy Black

Inredningsdesigner Katie Culley och den grafiskformgivaren Jason Rubino gillade mötet mellan inredning och det grafiks uttrycket och startade därför Candy Black design för att kunna erbjuda sina kunder något unikt. Här är bilder från deras studio. Fantastikst fint tycker jag. Det bäst är de kaklade väggarna och de svart Eames stolorna som nästan sjunker in i väggen bakom.
Just nu är det en ända röra i mitt huvud, jag funderar mycket på vad som är min egna stil och vad jag tycker om. Har de senaste året jobbat så mycket med att hitta vad andra gillar så det är svårt att bena ut vad som är min stil.  Ska skapa moodbords i helgen för att ringa in vad det är jag gillar och vad det är som är jag. Ska bli intressant!
Ha en fin fredag!

Mimou

Såg via Pella på STIL inspiration att mimou lanserar sin nya katalog. 7 människor med olika stilar har fått stylat miljöerna till katalogen. Roligt och bra tänkt då de visar hur olika deras produker kan användas i ett hem. Nu blir det att dra upp höstkappan över öronen och ta sig iväg till måleributiken och jobba lite.

Carline Van Oel

Dagens inspiration får bli den hollänska stylisten Carline Van Oel.
Via: Lotta Agaton

På väg till Stockholm igen..

Nu sitter jag på tåget igen mot Stockholm och vad roligt det är. Timmarna på tåget kommer gå åt till att skissa och fundera på vårt hemlig projekt som kursen kommer att avslutas med. I måndags investerade jag mina pengar i en ny skissbok från Bookbinders Design, de är perfekt att skissa i och snygga att ha med sig.
Foto: Johanna Egemar

Stilar och trender

Idag blev det en genom körare på inrednings stilarna och på de populäraste trenderna just nu. Intressant och roligt med så många trevliga och glada människor. Roligt att också få träffa det härliga gänget på Öbergs färg i Västerås.  Tack till Fredrik Wallner på Code Conceptdesign som höll i hela dagen, det var relevant, intressant och roligt att få ta del av din syn på inredning och formspråk. Det blev en hel del lyssnande med också lite praktiska övningar. Vi fick bla kordinera olika material till olika stilar.

Foto: Johanna Egemar

På väg igen

Vem sa att en varmvattenberedare var tvungen att gömmas i en garderobe, på vinden eller i källaren. Vacker, industriell varmvattenberedare i koppar. Patina är Kärlek! Nu åker jag till Västerås för ännu mer kurs och kunskap.
Via Shootfactory

Hemma igen..

Vilken dag det här har varit. Först Stockholm för kursstart med allt vad det innebär. Det kommer bli så bra som jag trodde det skulle bli, och lite till. Vilket härligt gäng med tjejer som är med, lika stora inredningsnördar allihopa. Ser fram emot alla inspirerande dagar vi har framför oss. Tack också AnnaLeena och Johanna för en trevlig lunch.
Några av tjejerna på kursen är duktiga bloggare så jag vill passa på att länka till dem här.
Tant Johanna
Stil Inspiration
Anna gillar
Fröken friberg
Annaleenashem

Sedan in till Örebro för att träffa Mamma och fixa lite småsaker. Nu äntligen är jag hemma och kan koppla av en stund. Imorgon bär det av mot Västerås för en kurs i trender och stilar med Måleributiken. Tänk att allt roligt ska hända på en och samma gång.
Vi fick en fin påse med oss hem med ett vackert pingvintryck på och massa fina saker i.
Foto: Johanna Egemar

På väg

Nu när ni vaknar sitter jag på tåget mot Stockholm och Beckmans Akademin. Det är kursstart idag för Lotta Agatons kurs Inreningsstylist -Master Class. Huu vad jag har fjärilar i magen och vad roligt det ska bli att få träffa människor som är lika intresserade av inredning som jag. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag fixar det här.
Källa

Orange

En färg som jag tycker nästan fastnar på mig i höst är oranget. Tycker att det syns titt som tätt även om jag ännu inte har hunnit släppt hem någon onödigt inredningspryl men härligt apelsin färg. Undrar ni varför det har varit så tyst här på bloggen i helgen beror det på att jag har fokuserat på att skriva klart en hemtent. Jag läser en kurs i Dräkt- och intriör historia på distans och kommer vara klar med de 30hp till våren. Det är roligt och intressant att se hur dessa områden har utvecklas över tid.
Men som sagt orangt, vilken fin färg. Kombinera den med grått och jag blir förälskad. 
Bilder lånade från Trendenser, Lotta Agaton och Apartment Therapy

RSS 2.0