Formex Hösten 2011: Entréhallen

"Rum Ram Rim och Reson" hade årets utställning i entréhallen döpts till. Bakom utställningen som speglar årets trendtema "cosy minimalism" ligger designer Synnöve Mork. Jag är imponerad över hur väl utställningen sammanfattade årets mässa och hur mycket ny design den visade.
Rum står för yta, rumslighet och volym. Ram för begränsningar men också för det naturliga innehållet. Rim står för barnet iform av visor, ramsor och humor och Reson står för förnuftet och miljötänk.
Naturen stod för stor del av inspirationen och färgskalan som visades gick i jord och naturnära toner såsom beigt,brunt,grått och grönt. Här representerade på väggen. Ull, trä, läder, papper och glas var några av de naturmaterial som användes i utställningen. Hela utställningen andades natur och omtanken om miljön.
Sara Winter från svenska moderådet spådde att trädgården och konsten att odla utrotningshotade växter skulle bli nästa stora trend efter surdegsbrödet. Det närproducerade blir allt viktigare och det småskaliga jordbruket lyftsfram som en lösning på hungersnöden som råder på jorden pga miljöförsörelsen.
Vi vill inte längre ha massproducerade varor det ska vara hantverk och vi ska kunna känna på materialen. Produkter ska vara "taktila" vi ska vilja känna på dem och vi vill kunna uppleva en sak med flera av våra sinnen. Och vist vill jag ta på Kajsa Cramers fantastiska vaser i benporslin.
Vi använder oss av traditonella material och metoder, här ifrom av en vacker näver ask.
De naturliga och jordnära tonerna fick även ge plats åt orange och mer färgstarka kulörer. Den här kombinationen gillar jag, orange tillsammans med årets trendmaterial trä och textilier i svart och vitt.
70-Talet är tillbaka, färgstarkt och ombonat. Ser ni hur vackert "vikta" filtarna är. I den här delen av utställningen doftade det även gott från äpplena på furuhyllan i bakgrunden. Det visades även accenter i neon.
Foto: Johanna Egemar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0