Fyndat

Måste börja med att visa upp en bild från bra och begagnat i Hallsbrerg, de finns i en så härlig och fin gammal industrilokal. Spana in fönstren. Kom hem med ett par svart pumps i skin igår, var så sköna så jag kunde inte låta bli. I förgår var jag på Röda korset, där hittade jag en gammal skolkarta över södra sverige. tyvärr var den lite stor så jag har ingenstans att ha den så just nu står den i garderoben. Nu blir det en rask morgonpromenad sedan skola, har varit lite mycket nu så de kanske blir lite långt mellan uppdateringarna men de får ni leva med :) 






Mina fina nya mattor

Mormor har vävt mattor till mig att ha brevid sängen. De blev helt som jag vill ha dem med grönt och vitt sedan la mormor in en liten orange rand eftersom hon tyckte det passade min personlighet. Superfina, Mormor du är bäst.


svart-vit-gråskala











Svart, vitt och grått är färger som många just nu är förälskade i, här kommer några av mina favorit foton för dagen.

Bilder lånade av annalenashem och holmbergeverydayliving



Ny målat..

I helgen har jag lyckats med att producera den här lilla målningen (storlek A3). Har även hunnit ta det lite lugnt och ladda batterierna så nu har jag massa ny energi :) ska åka å leta tyg imorgon till ett av mina ny projekt. Idag blir det inspirations letande.




Tips

Måste bara tipsa om den här sidan med massor med underbara bilder och trendspaningar.
 

.




Det finns en konstnärlig pärlplatte konstnär i mitt grannskap. De här skapelserna hittatde jag när jag var ute och promenerade igår.

Vårtecken

Jag har hittat ett litet men dock så underbart vårtecknen nämligen snödroppar. Åhh nu är det vår på riktigt, det känns så underbart. De här dagarna är det mest tenta plugg som gäller för mig, ska bli skönt när tentan är gjord på torsdag. Nu ska jag damma av cykeln och njuta lite till av det underbara vädret en stund innan jag sätter mig med böckerna igen.

 

Jag älskar kombinationen vitt och grönt







Bilderna har jag lånat från den här fina bloggen

Jag vill ha körsbärsblommor i mitt kök..



Den här "vasen" köpte jag som ni kanske vet på loppis för ett tag sedan för 50kr, ett fynd i mina ögon. Nu har den fått sällskap av ett par kvistar från mamma och pappas körbärsträd. Så nu håller jag tummarna för att det kommer bli fullt med vackra vita blommor i mitt kök. Lite vårkänsla...

målat






Denna tavla målade jag klart i helgen, datorn förstör tyvärr färgerna men det är sånt man får leva med :)

Stella McCartney

Vackra bilder från vouge fotade av Bruce Weber på Stella McCartney från hennes underbara trädgård.




morgonljus



Bjuder på den här sköna och mjuka bilden lite för att få en bra start på den här dagen, eftersom jag inte vill titta ut pga snön.

bild lånad från weheartit

Fina bilder inköpta vid Notre Dame





Snyggaste förpackningen i mitt skafferi

Russin paket måste var den absolut snyggaste förpackningen jag har i mitt skafferi. Den väcker även fina barndomsminnen.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en underbar helg i Paris med Anna. Fullt ös hela tiden och bara roliga saker. Vi har fikat, shoppat, cyklat tandemcykel i versailles trädgård (super roligt om man vill se lite mer av trädgården, vet inte hur många timmar det skulle ta och gå runt den eftersom den är gigantisk) spanat in insidan av slottet, vart på bio och mycket mer på två dagar. Nu är jag ganska trött, ska vila en stund sedan ska jag till skola.



Det har varit en underbart rolig helg men det kanske syns :)


paris paris paris





Tidigt imorgon flyger jag till paris för att ha en underbar helg tillsammans med värdens bästa Anna. Håller tummarna för att vi får fint väder och lite vårkänslor. 


Bilder lånade från weheartit   

En blomma till dig Anna



Grattis Anna hoppas du får en underbar dag på din stora dag :)

Linn olofsdotter






Linn Olofsdotter är en av mina favorit illustratörer. När systembolaget använde sig av hennes illustrationer i en kampanj för några år sedan var jag inne flera gånger och frågade om jag inte kunde få plancherna när de skulle plocka ner dem. Jag fick dem och just nu ligger de i min garderob men de ska snart få komma upp på väggen. 

wow!



Börjar väl med att skriva att jag fick en chock när jag såg att jag fanns med på blogg.se:s framsida. Det är häftigt att gå från normalt 20 läsare om dagen till 166 i skrivande stund. Hoppas det är fler som hittar in och även fastnar så ni fortsätter läsa. Jag är jätte glad över detta i allafall.

Just nu håller jag på och målar lite på tavlan ovan tror att den kommer bli riktigt bra men riktigt hundra kan man inte vara förens man är färdig. Ska ta och köpa mig en systemkamera snart, det är så tråkigt att man inte kan få en korekt färgåtergivning med kameran jag har idag. 

Ha en fin kväll, de ska jag ha framför bygglov :) 

Mys hos frida





Det är så underbart mysigt och hemtrevligt hemma hos frida. Det blev fruktsallad framför det "okända" igår med massor av gott te. Innan det så hade vi tryckt i oss Fridas mumsiga lassagne på de här vackra tallrikarna. Nu ska jag rusa vidare till skolan och hålla tummarna för att vi kan vara produktiva idag.

Anthropologie





Har ni inte varit inne på Anthropologies hemsida tidigare tycker jag att ni ska titta där nu. De har massor av fina inspirationbilder och reser ni till London så måste ni kika in i deras butik som är även den full av inspiration och härliga saker. Jag tycker att de här lamporna var som små vackra konstverk. Titta även på baksidan av mannens tidning.


Tack för alla fina presenter..











I fredags fylde jag 22år så i helgen har det varit både fest och kalas. Jag har fått en hel drös med fina presenter och presentkortet på God Smak är redan utnyttjat, jag och Emil åt frukost där imorse (mysigt). Av mamma och Pappa fick jag papper till skrivaren istället för blommor lite orginellt men det kommer gå åt så mycket som jag skiver ut. Jag är ledsen om jag inte har uppdaterat så mycket men jag har haft fullt upp och dessutom varit sjuk så jag har inte hunnit med. Nu är jag på bättringsvägen så då ska det nog bli fler projekt här oxå.  

Piffat och fint






Det är så färgglatt och fint här hemma nu. Extra nöjd med lampans nya placering en kopia (tror jag, den är gammal så jag vet inte) på Gubi lampan Semi (den som Fredik och Mickan i Solsidan).

Dagens outfit



Startar dagen i mitt grymt snygga gröna förkläde för att baka chesscake, kom på efter en stund att jag har glömt köpa digestivekex. Så nu ska jag kasta mig iväg till netto för att köpa det. Så ni får se det färdiga resultatet senare :)


DIY Citat

Det här är enkelt, det jag har gjort är att skriva ut 3 st citat med lite olika teckensnitt på A4 papper med hjälp av microsoftWorld. Sedan har jag målat tre gamla ramar som jag fyndat på loppis svarta med sprayfärg. Efter det har jag mätit ut och tillverkat passpartouer i lite tjockare vitt papper. När jag gör passpartouer är jag noga med att när jag mäter så låter jag nederkanten bli lite bredare än överdelen på passpartoun ca 0,5-1 cm bredare. Gör man nederkant och överkant lika breda kan det lätt se ut som om bilden trillar ur ramen. Resultatet ser ni nedan.















RSS 2.0