I strålkastarljuset: Sania Pell

Vackra deckorationstips, smycken och DIY projekt hittar ni på Londonbaserade Sanias Pells blogg At Home.
Tittar bara här vilka vackra packet inslagningar hon har gjort..


Tänk att få bo i ett trädhus

Ja, tänk att få bo i skogen uppe bland träden och höra löven prassla i vinden. "Lite" klyschigt men ändå, arkitekten Robert Harvey Oshatz måste ha haft något sådant när han ritade The Wilkinson Residence  som finns i Oregon. Sommarkänslan har tagit över vår lägenhet trots det tråkiga vädret. Jag lyssnar på sommarpratarna i P1 samtidigt som jag bakar och snart ska jag ta cykel till Bra och Begagnat för att leta efter rekvisita tll kommande fotogaferingar.
Bilderna lånade från Apartmentterapy

Illustrationer

Lisa Bentsson har gjort dessa illustrationer för Rädda Barnen. Utgånspunkten har varit hennes nya mönster tillsammans, denna gång har taxarna fått olika huvudbonader och ska representera olika nationer och allas lika värde. De finns endast att köpa i Rädda Barnens Webshop.

Skynda skynda

Den sista Augusti utgår Josef Frank taperna ur Boråstapeters sortiment. Så ni som vill ha dessa tidlösa och vackra mönster på väggarna bör införskaffa tapetrullarna nu för om en månad går de inte att få tag i.
Bild: Sköna Hem, Tapet med Josef Franks mönster Paradiset.

Fantastiskt kök

Hittade de här bilderna på det här magiska köket via Lev Livet Leende. Jag fastnade för den unika lätt rundade köksön samt alla de små personliga detaljerna som står i hyllorna. Lägg märke till de underbara beslagen på luckorna, takhöjden och fläktkonstruktionen. Att alla köksredskap finns lätt tillgänglig gör att i alla fall jag blir sugen på att laga mat.

Bärplockningstider..

I helgen plockade jag bär för att kunna frysa in eftersom det är så gott att kunna äta i vinter. Då passade jag även på att träna lite fotografering. Här är ett "smak prov" på resultatet.

Lantligt sommarhus

Idag har jag ägnat stora delar av eftermiddagen av att surfa runt bland alla fantastiska inrednigsbloggar och magasin. Fastnade för det här vackra lantliga sommarhuset i Roslagen som har mordaniserats så att att den lantliga, enkla rogivande känslan har bevarats. Jag gillar hur de olika blå nyanserna på köksskåpen från indien gifter sig fint med kannorna och de detaljer som förvars i skåpen. Den blå färgen är en röd tråd i inredningen, som även syns i tapeten, möbler och i mattan. Mysigt och vackert helt enkelt.
Foto: Hus och Hem

Vita blomster

Plockade de här fina blommorna igår, tyckte att de skulle passa i lägenheten.
'
Foto: Johanna Egemar

Ikea katalogen

För oss som inte kan hålla oss går det att läsa 2012 ikea katalog HÄR. Blädrade igenom den igår och den innehöll flera fina inspirationsbilder och vackra intriörer. Inte så många nyheter dock, vilket är ett minus i mina ögon.


SorgIdag går all våra tankar till vårt vackra granland som beffiner sig i sorg efter gårdagens brutala attentat.

Färg, färg mera färg..

Idag har jag fått äran att måla upp dessa vackra kulörer på jobbet, roligt att få fixa lite och resultatet blev jätte bra. Kulörerna kommer från bla alcros design kollektion ad.10 (den grå kommer från en äldre ad kollektion)och heter från vänster: Purple Flock, iridescent blue, canary yellow och anis. Resultatet kommer ni få se när vi är klara med slutfixet i butiken. Imorgon blir det att damma av allt slipdamm.


Blått mellan himmel och hav

Det sista året har vi fått se hur de blå kulörerna åter tar plats i inredningen. En perfekt kulör för sommarhuset i mina ögon då den många gånger uppfattas som sval och rogivande.
Bilder 1,2 the style-files 3 weheartit

Färg..

Färg måste vara en av de saker som jag tycker bäst om här i världen. Häromdagen satt jag och min kollega Lena och diskuterade hur mycket en kulör kan påverka vår upplevelse av rummet vi befinner oss i. Små skillnader i nyans kan avgöra om slutresultatet blir bra eller inte. Färgen på detaljer som vi väljer att plocka in i ett rum måste vara rätt för att t.ex. kudden, mattan eller tavlan ska ge rummet det där lilla extra. Så nu lägger jag pannan i djupa veck för nu är det äntligen så att vi ska göra något åt vårt vardagsrum. Imorgon ska vi åka och hitta en soffa och en matta sedan får de bestämma vad det blir för tapeter på vägarna.

Tillfälligt avbrott pga semester

Bloggen tar semester några dagar, åter på måndag :)

Ny målat!

Senaste tavlan till samlingen. Liljor och guld.


Söndag med fina Frida

Idag hade jag och Frida tänkt att vi skulle åka på en liten utflykt men eftersom vädret har varit lite ostadigt blev det en shoppingrunda och lunch med efterrätt istället. Jag lyckades få tag i lite nya kläder och andra bra och ha saker. Lunchen avslutades som sagt med lite efterrätt iform av fruktsallad med bär "mums" och så fick vi trevligt sällskap av bästa Karin.  nu hade jag tänkt gå ut i solen en stund och när det blir lite svalare ska jag ta mig en tur i mina nya träningsbyxor :)

Kyrkorum

Det vackra podiumet i vit marmor är formgivet av den franska designer Mathieu Lehanneur. Han har lyckats med att skapa något nytt som inte konstraterar utan istället omfamnas av den äldre arkitekturen i den franska kyrkan.

Fredags favoriter

En härlig bildmix får avsluta den här veckan. Gillar krocken som blir mellan arbetslampan och den neongröna sladden. Skönt med helg och ledigt, jag håller tummarna för att de blir fint väder. Första sommarjobbs veckan är avslutat och det har gått bra. Det är roligt att vara tillbaka bland tapeter och färghinkar, får så mycket inspiration då.  Jag känner för att måla och vara konstnärlig i helgen. Tänker ta mig tid för att måla imorgon, har planer på att tillverka ett par större målningar.


Ännu ett sommar hus

Detta vackra sommarhus hittar i på tomten till en stor tegelvilla i södra London.
Via remodelista

Sommar

Det vilar ofta en lugn känsla över sommarhus, allt sker i en långsammare takt. Vi stannar upp och upplever lite mer av dagen och tar in mer av hur naturen och  omgivningen ser ut, när vi är lediga. Jag firar att jag jobbar med att visa lite lata sommarfina bilder. Har monterat grillar hela dagen idag (och igår och förgår) en annorlunda sysselsättning om man jobbar i en färgbutik men de är bara roligt. Jag ska bara montera några till sedan bör jag inneha världsmästartiteln i grill montering :). Nu ska ja gå ut i skogen så jag får lite luft innan jag åker på kalas.
Bildkällor: 1:sorakeem 2:Emmas designblogg 3:Sköna Hem

Just nu..

sysselsätter jag mig med att skapa ide´skisser för att kunna börja måla. En tanke jag har går något åt det här hållet..

Mor och dotter

I helgen passade jag på att besöka Eva Viktorsson och Lova Kopp, de skapar vackra skulpturer, muggar, skålar mm i keramik. De håller till strax utanför Fjugesta i en liten keramikverkstad. Titta och njut. Intresserad av något, hör av er till Lova här. Alt till min mejl johanna.egemar@live.se så jag kan vidarebefordra era önskemål.
Till min önskelista har det tillkommit en vit keramikhäst (En Gullan).

Antikt..

Snart kommer mamma och hämtar mig, vi ska nämligen åka på antikmarknad och auktion. Jag hoppas jag kan ha lite tur och hitta några pärlor att ta med hem. Just nu sitter jag och surfar mellan olika inredningsbloggar och det är så roligt att de är svårt att sluta. Det skulle finnas någon form av varningstext där det står tex: Varning denna blogg är starkt beroende framkallande för det tar ju en stund om man ska läsa igenom hela blogg arkivet och spana in alla bilder.
Bilden är lånad från decor8

Banksy

Den här bilden av Banksy sitter ovanför vår skafferi dörr. Som ni kanske förstår så har vi använt skafferiet som en sådan plats där man ställer in allt som man inte vill ha framme. Idag har jag varit med Ingrid på Lerbäcksmarken och nu ska jag åka till Lova som (jag tror) ska sitta och visa upp och sälja keramik.
This photo of Banksy sits above our pantry door. As you might imagine, we have used the pantry as a place where you set all that you do not want anyone to see. Today I have been with Ingrid on Lerbäck ground and now I'm going to Lova that (I think) to sitand show and sell pottery.

Mitt skafferi

Mitt skafferi har fått sig en liten uppfräschning med hjälp av lite färg och tapeter.
Före i totalt kaos
efter

RSS 2.0