Mon amie

Jag blev så glad när jag fick höra att Rörstrands porslinsserie mon amie skulle få nytillskott i form av en tekopp, kaffekopp, burk och mattalrik eftersom jag älskar Marianne Wessmans blå mönster. Lanseras i April.

DIY väska från IKEA

I den här stora tygväska får du plats med allt när du är och handlar. Tillverkad i linnetyget AINA från ikea sedan har de tryckt ordet storage med hjälp av schabloner och textilfärg.



Bild lånad från ikeas blogg livethemma.


Min lillasyster..

..tar de finaste bilderna. Här är mina föräldrars fina katter.




Foto: Emma Egemar


Lika?



IKEA Ps såga för 599kr



111 Navy chair som producerars av Emeco här i samarbete med Coca-cola. Stolen består av 111st återvunna Coca-cola flaskor.


Bild lånad från en av mina favorit bloggar Purple Area.

Mattan jag drömmer om..



...pinocchio från det danska företaget Hay. Den visas ibland i inredningsrepotage och i lite andra sammanhang och jag får rysningar varje gång.

Fin förvaring




Eftersom jag är sjuk så orkar jag inte pyssla men jag surfar runt på nätet och letar idéer. Den här vill jag gärna dela med mig av för jag tyckte det var så fint. Så nu är det bara ut i skogen och leta rätt på en lämplig gren. Besök gärna den här tjejens blogg , rekomenderas starkt om man är mode intreserad. 

Bekymmer




Detta är ett riktigt I-landsproblem. Vi har snart letat efter den perfekta soffan i 3år och jag tror vi har hittat den rätta modellen nämligen Fokus (bilden överst)från MIO Möbler. Vi har tänkt köpa en 3-sits och en 2-sits och ställa mitt emot varandra. Det som är problemtet nu är färgen. Sambon vill ha som på bilden överst medans jag vill ha en mer ljusgrå som den nedre bilden på soffan Maxima. Vad är snyggast? Detta kommer göra mig gråhårig om inte annat.

Paris



Nu är det bokat och klart den 12 Mars sticker jag till Paris och härliga Anna. Det ska bli så roligt och härligt med lite vår, det är 10 plusgrader där nu. Underbart :D

ill buco en italiensk resturang i athen, grekland




Jag gillar kontrasten mellan de helvita väggarna och de svart dörrkarmarna. De udda stolarna gör restaurangen mer hemtrevlig. Färgskalan svart/vitt och trä går inte att tröttna på.  


Bilder lånade från The Cool Hunter.

Fyndat

Jag älskar loppis och second hand så i lördags passade jag på att fynda den här stora skapelsen i glas (mamma sa vad den hette men det har jag glömt, tydligen omåttligt populär på 70-talet) på Bra och Begagnat i Hallsberg. Tänkte att jag skulle sätta ner ett par körsbärskvistar i den för lite vår känsla.




Sjuk

Hemma med feber idag, så det är sängläge som gäller. Jag är redan uttråkad det är tur att jag har flera böcker som måste läsas.

 

.


kläning 249kr, blus och shorts 299kr

Kylskåpdekor



xxldesign.se går det att köpa vinyldekor till kylskåpet i många fina mönster. Detta har jag funderat på ganska länge men jag tror jag ska gör mitt själv för det är ganska dyrt, mönstret på bilden kostar 699kr.

.


weheartit

Laddar för sommaren





Sommar inspiration från Rice. Vem vill inte gå på picknic med de här fina plasttallrikarna? Men man får akta sig så ingen av de busiga trädgårdstomtarna  försöker ta en tugga eller två.

Fika <3

Igår var jag som sagt på God Smak här i Hallsberg och fikade med finaste tjejerna. Det var Lindas födelsedag så vi firade henne med lite presenter. Samtidigt passade jag och Emma på att gratulera Ingrid med ett paket eftersom hon oxå har fyllt år. Det är så mysigt när vi hinner ses.





Deras bloggar hittar du här Linda , Emma och Ingrid 
  

.

Det hät blir bara ett snabbt inlägg för nu ska jag iväg och fika med bästaste tjejerna. Tänk positivt så blir livet positivt och mycket roligare :). Nu ska jag iväg och hade roligt.




Turtur av Stig Lindberg från Gustavsberg finaste fika koppen.

Tine K







Sommar inspiration från Danska Tine K. Industri känslan med det dammiga och robusta ger mig rysningar, tycker konstrasten mellan nytt och slitet blir så fin. Tine K använder sig av fina basfärger som är lätta att kombinera med varandra och ger en mer hållbar och långvarig look.

Bilder lånade från två av mina favorit bloggar purple area och hviit.

.





Godmorgon

Idag har jag träningsvärk, de värker lite i hela kroppen efter träningen igår. Men det är bra då ger det resultat. Jag ska börja dagen med att plugga sen kan det bli en liten promenad i skogen. Ha fin dag det ska jag ha :)

 


Groddar



Planterade solrosskott i gammal sockerkaksform för några dagar sen. 


  

efter ett par dagar så började det hända något.



Nu ser det ut såhär :)



Så fint att deckorera med och perfekt i salladen.


Överraksning från <3



När jag kom hem igår efter en super plugg eftermiddag så stod det en bamse orkidé och en Cosmopolitan på köksbordet. Snacka om att jag blev överraskad, vi som inte skulle köpa något till varandra. Eftersom jag kom hem tomhänt så ska jag fixa något fint till honom idag. 

vart tog våren vägen?....


2 snabba

Skissar lite med färg tror detta kan bli coolt.


Mint grönt



Spontan shoppade det här mintgröna nagellacket på parfymeri L av fina Emma. Ska fixa naglarna nu innan Anna och Johan kommer och hämtar oss, det blir lunch på stan idag. 

Jag är en hoptimist..

 

Söta danska hoptimister. De skapades 1968 av den danska designern Gustav Ehrenreich för att spegla den rådande tidsanda. Finns att köpa bla hos svenssons i lammhult för ca 1000kr st.

en kärleksbjörk



Möte björken på min morgonpromenad, han stod där ensam och tyst. Han fick en kram sedan promenerade jag vidare. 

Mode/hantverk

Mara Hoffman visade bla en avantgardisk "kavaj" med hantverkskänsla inför höst och vintersäsongen 2011.




 

Industri

Älskar den här inredningstrenden och hoppas att det kan bli mer än en trend så att de finns kvar ett tag till. Det får inte bli för mycket rost eller för slitet det måste vara funktionelt, annars är det snyggt.









Bilder lånade från Sköna Hem, Lotta Agaton och Anyhow.

Nytt pyssel..



Vad ska det här bli?


Sommar och sol

Jag vill inte köra bil. Det känns så onödigt att ge sig ut på vägarna idag pga snön. Nu vill jag ha vår och sommar med lukten av gräs och sommarregn inte kyla, is och snö.


Gult..

Jag har funderat länge över vilken färg det ska bli på min byrå i hallen men jag det får nog bli gult.




Nyheter från H&M



Snygga partykläningar för 399kr till vårens fester. Jag tycker om den blå, tror jag prova den imorgon när jag och Emma ska på stan. Vill du spana in fler nyheter från H&M tryck bara här.
 

Anslagstavlor

Köpte 4 st Väggis anslagstavlor  för 39kr på Ikea som jag har snyggat till lite för att få en funktionell "fondvägg" i köket.

Du behöver förutom anslagstavla: Färg, bra pensel, plastpåse till penseln, maskeringstejp, målartvätt, trasa, tapet och tapetlim. 

Börja med att placera anslagtavlorna på något (jag använde vanliga trälister) så blir de enklare att måla, maskera och täck även golvet om du vet med dig att du brukar spilla.



Tvätta av ramarna med målartvätt så får du bort ev damm och färgen fäster bättre. Jag valde att inte grundmåla eftersom träramen inte är en yta som slits. Grundfärg är ett måste på möbler som används då färgen får bättre fäste och möbeln håller sig snygg längre.



Jag har valt att använda svart vattenburen snickerifärg med glans 70.



Maskera anslagstavla så att inte färgen gör det svårare att få fast nålar i anslagstavlan. Var dock försiktig när du tar bort tejpen, det är lätt hänt att den tunna korken följer med.



Måla minst 2 gånger för att få en bra yta, låt torka mellan gångerna.



När färgen är torr så är det bara att pensla på ett lager med tapetlim (finns färdigblandad på 1l förpakning). 



Tryck fast tapeten och släta ut bublor, skär eller klipp sedan till tapeten.



Före



Efter.



 



Snyggaste entrémattan



Testbild från Anyhow för 395 kr.

Vår = Färgfest









Färg fest från Nina Ricci Spring and Summer 2011.

Den blå byxdressen är helt underbar, bara att hålla tummarna för att det kommer in något liknande i butik till bra pris snart. Den rosa sockerbakelsen och också helt underbar, tyvär skär det sig nog med mitt hår. 

Ideér och mer ideér

Köpte 4 st anslagstavlor på ikea i förgår som jag har tänkt att jag ska fixa till innan jag hänger upp dem. De ska få lite färg och lite tapet innan de är klara.

Idag är det skola och föreläsning om kön och genus hoppas att det blir intressant annars känns det som slöseri med tid om jag kan läsa mig till det i böckerna. Sen hoppas jag att jag kan hinna med att gå ut och gå en sväng i det fina vädret i eftermiddag. Känner mig aldeles pirrig i magen idag vet inte varför men det betyder nog bara att det är något bra som kommer att hända. Onsdagar brukar vara bra dagar. Hoppas du får en bra dag :) 


Vitt med Orange..

Det här är ett gammalt lagerhus som har renoverats till en vitdröm med industrikänsla och en touch av orange. Det Orange i kontrast med det vita lyfter hela inredningen för mig.

 




Bilder lånade från det danska inredningsmagasinet BOLIG

40 kr över till någon annan...

Köpte situation stockholm igår av de 40 kr får killen som sålde den här till mig behålla hälften. Tufft att stå ute i blåsten och snöblasket å försöka kränga tidningar när inte ens hälften av alla människor stannar. 



  

Gårdagens shopping



Tröja från hem 149 kr i en beige kulör som funkar med håret.



Ring från H&M 49;50kr ett fynd i mina ögon.



Långklänning H&M 149 kr, den är så snygg på, köpte ett jätte skärp till oxå.  



Ballerinor från H&M 99kr. Sedan jättebalonger, en maskeringstejp och tapetlim för kommande projekt.
Jätte nöjd och glad över allt fint jag kom hem med.

Kram kram

...



via Lotta Agaton

Dags att tänka efter och att fortsätta göra det...



Skafferiväska från 30-talet på Nordiska museet. Allt som kunde användas igen sparades.

DN har en mycket intresant artikel idag om inredningshetsen och sopberget. Det är dax att börja ta ansvar får ont i magen när jag ser detta, synerhet på grund av min shoppingrunda igår. Kanske dax att tänka om Johanna. Läs den! 

Top model 15


 

Nu har jag degat ner mig i soffan framför Top Model efter en givande shoppingrunda. Vad som kom med hem får ni se imorgon. Jag önskar att de kunde bli lite mer variation i storleken på modelerna för utvecklingen som den är nu är skrämande. Främst för att unga snygga tjejer inte känner sig snygga för de tror de är tjocka när de jämför sig med detta ideal. 

Gryma stylingar. love it.

Skissar...



...istället för att plugga. Tanken med det här är att de ska bli en stor tavla som är ca 1*1 meter och med lite mer Johanna karaktär.

To live a creative life we most lose our fear of beinge wrong..




Finaste lampan

De här är den finast lampan jag har sett på länge. Vet inte hur hon har gjort men det ska jag ta reda på. Någon som vet vart jag kan köpa gigantiska balonger. Mer bilder finnas på Shannon Souths Blogg Remade. 




Pärlhyacint i köket blommar..






de är någon som har lagt ett ägg...

ÄNTLIGEN..

HM lanserar återigen en miljömedvetenkollektion efter förra årets succe med The garden collection. Årets kollektion bär namnet Conscious Collektion och är tillverkad av olika miljömedvetna material.



 favorit klänningen





Klänning i återvunnen polyester 399kr


Klänning i ekologisk bomull 399kr


Shorts i ekologiskbomull 249kr. De här kommer vara snygga i sommar på straden ihop med en färgglad bikini och solbruna ben

Någon som vet vart de finns solbruna ben att köpa, är i behov av detta då jag inte äger några pigment :) 



 

inte min grej..




Det här med porträtt är verkligen inte min grej. Grejade med det här men någonstans på vägen så spårade det ut, antagligen när jag hälde vatten över hela skiten.

Fredag

Underbart å härligt nu är det slut på veckan och jag är gladare än någonsin, jag älskar mitt nya liv. 

Ida Sjöstedt - AW 11

Lite höst mode från Stockholm Fashion Week. Ida Sjöstedts höstvisning var romantisk, prinsessigt 60-tal

Underbart söt kappa, spana in knapparna.



Någon som hör kyrkklockor?


Gillar strass kaftanen men vita strumpbyxor är inte min grej blir docj en snygg 
helhet i visningen. 



Blåt, blåt jag älskar blåt.


Sockersöt dröm, Alexander Mcqueen gjorde något liknande men i rött för några år sedan.




Bilderna är lånade från Elle

Havrebars


Helt suveränt mellanmål som är både mättande och nyttigt. Receptet hittade i en av svärmors tidningar.

Havrebars 25 st

1,5 dl pumpakärnor
3 dl russin
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 tsk mald kanel
8 dl havregryn

Mixa pumpakärnorn i en matberedare tillsätt russin, äppeljuice, kanel och mixa till en smet. Tillsätt havregryn och blanda.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär i ca 2*6 cm.
Förvaras i kylen.  



Mera fågelkvitter...

Nu sitter jag här och försöker plugga och jag är inte särskilt motiverad, ingen anning om varför. Drömmer om våren nu, den lite fuktiga luften, fågelkvitter och tussilago. Jag har i allafall investerat i tulpaner, vasen är Alvar Altos klassiker.




Frida det här är väskan jag tror du vill ha



Väskan Alexia från Mulberry, jag kan oxå tänka mig en Mulberry fanstast som jag är.

Den här dagen har varit perfekt, pluggade lite på förmiddagen sen åkte jag å handla mat. Sedan kom syrran så vi fika och jag bakade lite bröd. En promenad på det å lite god lax till middag och nu ska snart iväg å träna lite Krav Maga, får vi se om mammas kompis Eva brottar ner mig.

Det är så skönt nu med lite vår i luften och fågelkvitter. Våren får gärna komma tidigt i vår.  

RSS 2.0